Зеле с кайма на фурна

10/05/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 324
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • зеле – 1 малка глава
  • кайма – 250 г
  • лук – 2 глави
  • домати – 2 бр.
  • мас – 75 г или друга мазнина
  • кашкавал – 3 с.л. рендосан
  • черен пипер – 1 щипка
  • сол – 1 ч.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме едно по едно листата на зелето и ги пускаме във вряща подсолена вода, за да омекнат. Отцеждаме ги.

Загряваме половината от мазнината и пържим нарязания на ситно лук.

Прибавяме каймата и продължаваме да запържваме. Към нея добавяме обелените и нарязани на кубчета домати. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Намазваме с мазнина тавичка и в нея слагаме половината от зелевите листа едно върху друго. Върху тях изсипваме изпържената кайма и слагаме останалата част от листата.

Поръсваме зелето с настъргания кашкавал. Отгоре слагаме остатъка от мазнината, заливаме ястието с 1 ч.ч. от водата, в която бланширахме зелевите листа.

Печем в предварително загрята фурна за 7-8 минути. Поръсваме ястието с ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар