Зеле с кайма на фурна

10/05/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 255
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме едно по едно листата на зелето и ги пускаме във вряща подсолена вода, за да омекнат. Отцеждаме ги.

Загряваме половината от мазнината и пържим нарязания на ситно лук.

Прибавяме каймата и продължаваме да запържваме. Към нея добавяме обелените и нарязани на кубчета домати. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Намазваме с мазнина тавичка и в нея слагаме половината от зелевите листа едно върху друго. Върху тях изсипваме изпържената кайма и слагаме останалата част от листата.

Поръсваме зелето с настъргания кашкавал. Отгоре слагаме остатъка от мазнината, заливаме ястието с 1 ч.ч. от водата, в която бланширахме зелевите листа.

Печем в предварително загрята фурна за 7-8 минути. Поръсваме ястието с ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар