Сладки прасковки

17/07/2011
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Сладките прасковки от нашето детство - автентична рецепта"
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 666
  • Преглеждания за месеца252
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 6 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сода - 1/2 с.л. бикарбонат
  • брашно - около 1, 2 кг
  • сладко - от сини сливи
  • масло - 20 г
  • боя - жълта и червена
  • захар - кристална, за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, прибавете меда, олиото, содата и постепенно замесете тесто като добавяте брашното. Замесва се сравнително твърдо тесто, от което се оформят малки топчета. Подреждат се в намазнена и набрашнена тава и се пекат на 160 градуса в предварително загряна фурна до порозовяване.

Разбъркайте сладкото от сини сливи (може и някакъв друг мармалад, но с този стават най-добре) с маслото и малко топла вода. Издълбайте леко посредата топченцата и прибавете трохите към сладкото. С тази смес слепете едно за друго по 2 топчета и така с всички останали.

Третирайте боите според указанията на опаковката и едната част от прасковките оцветете оранжева, а другата червена. Оваляйте сладките в кристална захар. Вместо синтетични бои може да използвате естествени оцветители, като сок от червено цвекло и моркови.подобни рецепти тук
5 24
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 16:35
ние ги правехме с ягодово сладко..иначе са страхотните домашните :)
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Страхотни сладки от моята младост ,чудесни са за празници и гости- винаги се харесват !
1
0
Наталиа Петрова
Чудни са! Аз ги харесвам със сладко от праскови!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв