Сироп от ягоди - по студен начин

31/05/2011
тинот тинНовак
"Не бива да оставите и една неизядена ягода. Или от тях може да приготвите вкусен сироп от ягоди по студен начин!"
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции3-4 бутилки
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 375
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ягоди - 3 кг. или малини
  • вода - 2 литра
  • лимонтузу - 60 гр.
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте 3 кг. добре узрели ягоди. Залейте ги с 2 литра вода и прибавете 60 гр. лимонтозу.

Оставете ги да престоят 1 денонощие, като ги разбърквате от време на време. Изсипете ги след това в тензух и отцедете сока, без да притискате плода.

Прибавете на 1 литър от получения сок по килограм и половина захар. Разбърквайте сока, докато се разтопи напълно захарта.

На другия ден оберете грижливо пяната и налейте сиропа в добре изсушени бутилки. Приберете ги на студено.подобни рецепти тук
5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Радостин Радев
Радостин Радев
24.04.2013 10:57
Преди години приготвяхме сироп от ягоди по този начин.Но бях загубил рецептата. Сега отново я открих, и се радвам много. Сиропа става перфектен, като от току-що изцедени ягоди (фреш). Не задължително да го съхранявате в хладилник, достатъчно е в мазето или избата на температура до 15 градуса. Консумира се като се разрежда с вода на вкус (преди консумацията), и е превъзходна напитка. Няма да съжалявате ако го направите.
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв