Печена риба със сметана

30/05/2011
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Знаете ли защо Ефросия е Мастър Шеф? Ами опитайте от нейната печена риба със сметана и ще разберете защо"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 020
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • риба - около 500 г бяла риба
  • сметана - 1 опаковка от 250 г заквасена
  • копър - 1/2 връзка
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • индийско орехче - 1/2 к.л.
  • лимони - няколко резена + лимонов сок
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете две големи филета от бяла риба, посолете ги, наръсете с черен пипер. Поставете ги в тава и ги залейте със сметаната, предварително объркана с наситнения копър.

Прибавете пресования чесън, отново черен пипер, малко сол, индийско орехче на вкус и разпределете бучки масло. Нахвърляйте няколко резена лимон, покрийте с фолио и сложете да се пече за около половин час в умерено загряна фурна.подобни рецепти тук
5 8
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Руми
Руми
06.12.2014 18:19
Така направена рибата става уникална, трета година я правя!
0
0
санди
санди
22.04.2015 09:26
една и съща ли?
1
0
БориславЕкстра с филе Хек точно по рецеп
БориславЕкстра с филе Хек точно по рецеп
31.12.2013 13:20
Екстра с филе Хек точно по рецептата
0
0
Христина
Христина
01.02.2013 20:02
Супер е! Правя я с пангасиус (отделям коремчетата) и заменям заквасената сметана с готварска. Лимон и лимонов сок добавям след приготвянето на рибата, защото в семейството не всички ги обичат.
0
3

Виж всички коментари или напиши такъв