Мъфини с шоколад

02/10/2011
"Знаете ли как да си приготвите най-вкусните и пухкави домашни мъфини с парченца шоколад? Вижте тук"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо95 068
  • Преглеждания за месеца5313
  • Преглеждания за седмицата788
  • Коментирана21 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • шоколад - 1 бр. (може да е черен, но става и с млечен)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да са със стайна температура. Брашното и бакпулвера се пресяват, по-този начин ще вкарате повече въздух и тестото ще стане по-пухкаво.

В дълбока купа се разбиват яйцата и захарта, сместа трябва да стане на пяна и да придобие светложълт цвят. Бавно и постепенно се прибавя мазнината като продължавате да бъркате. След което добавете и млякото на тънка струйка. После прибавете брашното лъжица по лъжица като не спирате да бъркате.

Накрая нарежете шоколада на кубчета и го прибавете към сместа, разбъркайте с шпатула, а не с миксер или тел за разбиване, защото тестото може да се разпадне. Не прекалявайте с разбъркването!

С готовата смес пълните формичките за мъфини, но може и във форма за кекс или сладкиш като предварително сте я намазнили. Сместа се пълни внимателно, но не до ръба на формата, а най-много 2/3 от обема.

Печете на предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилатор за около 15-20 минути. За да проверите дали мъфините са изпечени боцвате в средата им с клечка за зъби. И ако клечката излезе чиста то те са готови.подобни рецепти тук
5 44
4 5
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (21)

Сиска Красимирова
А, прясното мляко може ли да се замени? :)
8
0
Ваня Георгиева
Колко излизат от тази рецепта?
16
3
ВИЛИ-Виолета Матева
Много вкусни са ,аз ги правя с 2 яйца но пак стават страхотни Идеални за кафенце !
5
1

Виж всички коментари или напиши такъв