Телешко с кестени в гювече

12/09/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Не просто ястие, а есенна магия в гювече!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо306
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 400 г, без кости
  • кестени – 20 бр.
  • моркови – 2 бр.
  • арпаджик – 10 бр.
  • чесън – 10 скилидки
  • дафинов лист – 3 бр.
  • малки стафиди – 1 с.л.
  • захар – 1 ч.л.
  • оцет – 1 с.л.
  • чорбаджийски чушки – 5 бр.
  • сос от нар - 1 с.л.
  • вода – 1 ч.ч.
  • масло – 30 г
  • магданоз – ½ връзка
  • сол – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме лука и скилидките чесън и ги нарязваме на едро. Прибавяме дафиновия лист, захарта, оцета, стафидите и изсипваме всичко в дълбок съд.

Слагаме в тази смес нарязаното на едри късове месо, разбъркваме добре и покриваме с фолио за свежо съхранение. Прибираме месото в хладилник за 6 часа да се маринова.

Продупчваме кестените с нож и ги пускаме във вряща вода за 5 минути. Изваждаме ги и ги обелваме.

Изваждаме месото от хладилника и го прехвърляме в глинен съд, прибавяме морковите, нарязани на кръгчета и чушките, нарязани на ситно. Овкусяваме солта и соса от нар, добавяме маслото.

Печем ястието в предварително загрята фурна на 200 градуса за 40 минути. Махаме фолиото и печем още 10 минути. Изваждаме гювеча и поръсваме със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар