Пуешко филе с дюли

13/09/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Необикновено вкусна комбинация от месо и плодове, с която ще впечатлите!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо926
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пуешки гърди – 4 бр. или пилешки
  • дюли – 1 бр.
  • лук – 3 глави
  • бадеми – ½ ч.ч., филирани
  • чесън – 5 скилидки
  • стафиди – 1 с.л., дребни
  • вода – 1 к.ч.
  • зехтин – 1 к.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • черен пипер – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме зехтина, солта и черния пипер и слагаме месото в тях, за да се маринова за 20 минути.

Обелваме дюлята и я нарязваме на кубчета, около 1.5 см. Изсипваме ги в съд и към тях прибавяме стафидите и водата. Овкусяваме със солта и черния пипер и оставяме да се вари за около 25 минути - докато водата се изпари.

В олиото запържете лука и чесъна, нарязани на ситно, и добавете отцедените от излишната течност дюли и стафиди и разбъркваме за кратко.

Слагаме маринованите филета на равна повърхност и върху тях редим от дюлевата плънка. Завиваме на руло и закрепваме с клечка за зъби всяко едно.

Прехвърляме рулата в съд за печене и покриваме с алуминиево фолио.

Печем ги в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути, след което махаме фолиото и запичаме за още 5 минути.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар