Лаврак в гювеч с бешамелов сос

27/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Няма как да сбъркате - най-вкусният лаврак, който сте опитвали някога "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо178
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • гъби – 400 г, печурки
  • лаврак - 4 бр. филе
  • галета – 1 ч.ч.
  • лук – 2 глави
  • домати – 2 бр.
  • зелени чушки – 2 бр.
  • чесън – 2 скилидки
  • зехтин - за пържене
  • лимонов сок – 2 с.л.
  • черен пипер – 1 щипка
  • За соса
  • брашно – 1 ½ с.л.
  • прясно мляко – 2 ч.ч.
  • масло – 25 г
  • кашкавал – 1 ч.ч., настърган
  • черен пипер – 1 щипка
  • сол – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме солта с галетата и в нея овалваме рибните филета. Изпържваме ги в загрят зехтин и ги нареждаме в гювеч.

Лука нарязваме на шайби. Чесъна обелваме и нарязваме на ситно.

Измиваме гъбите във вода, в която сме сложили лимонов сок. Изцеждаме ги от водата и ги нарязваме на ивици.

Изчистваме чушките от семките и ги нарязваме на ситно. Доматите обелваме и нарязваме на кубчета.

В загрят зехтин запържваме за кратко лука и чесъна, добавяме доматите и чушките, овкусяваме със сол и черен пипер и изсипваме сместа върху рибните филета.

За соса:
Разстопяваме маслото и в него запържваме брашното до порозовяване, добавяме малко по малко млякото, разбъркваме до леко сгъстяване и добавяме сол и черен пипер.

Изсипваме соса върху рибата и върху него слагаме рендосания кашкавал.

Печем в предварително загрята фурна на 175 градуса до зачервяване.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар