Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчуци с чесън на пара

Зеленчуци с чесън на пара

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9259581k
Зеленчуци с чесън на пара1 / 2
31/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Едно предложение за вкусен и здравословен обяд, което не получавате всеки ден"

Необходими Продукти

  • броколи - 200 г
  • брюкселско зеле - 200 г
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • копър - ½ връзка
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме броколито на розички.

Морковите нарязвам на кубчета.

Картофите обелваме и нарязваме на филии.

Слагаме вода да заври и бланшираме зеленчуците отделно едни от други. Изваждаме ги и ги изцеждаме. Слагаме ги в съд за готвене на пара, задушаваме ги.

Отделно обелваме чесъна го смачкваме добре, запържваме го във зехтина.

Към него прибавяме един по един задушените зеленчуци и ги запържваме леко за 2 минути.

Овкусяваме със сол и черен пипер. Поръсваме ги със ситно нарязан копър.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: