Зеленчуци с чесън на пара

31/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Едно предложение за вкусен и здравословен обяд, което не получавате всеки ден "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 224
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • броколи – 200 г
  • брюкселско зеле – 200 г
  • моркови – 2 бр.
  • картофи – 2 бр.
  • чесън – 5 скилидки
  • копър – ½ връзка
  • зехтин – 5 с.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • черен пипер – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме броколито на розички.

Морковите нарязвам на кубчета.

Картофите обелваме и нарязваме на филии.

Слагаме вода да заври и бланшираме зеленчуците отделно едни от други. Изваждаме ги и ги изцеждаме. Слагаме ги в съд за готвене на пара, задушаваме ги.

Отделно обелваме чесъна го смачкваме добре, запържваме го във зехтина.

Към него прибавяме един по един задушените зеленчуци и ги запържваме леко за 2 минути.

Овкусяваме със сол и черен пипер. Поръсваме ги със ситно нарязан копър.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар