Бюрек с царевично брашно

18/09/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Ние толкова вкусен бюрек не бяхме опитвали досега! Опитайте и вие и споделете "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо835
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пшенично брашно – 1 к.ч.
  • царевично брашно – 3 к.ч.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • олио – 1 к.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сол – 1 ч.ч.
  • За плънката
  • сирене – 200 г
  • яйца – 1 бр.
  • копър – ½ връзка
  • зелен лук – 10 стръка, само зелената част
  • магданоз - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашната заедно с бакпулвера и ги изсипваме в купа, прибавяме олиото, солта и млякото и замесваме тесто.

Разделяме го на две. Разстиламе едната част върху намазана с мазнина тава.

Сиреното натрошаваме на дребно и към него прибавяме нарязаните на ситно лук, копър и магданоз.

Разпределяме сместа равномерно върху кората и покриваме с другата кора бюрека.

Намазваме отгоре с разбито яйце.

Печем бюрека в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар