Пити кебап

22/11/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Един от най-вкусните специалитети от Турската кухня, която непременно трябва да опитате "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо506
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • овче месо - 500 г
  • нахут - 1 водна чаша, сух
  • кори за баница - 4 бр., на сач
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка

Начин на приготвяне

Накисваме нахута от вечерта. Сменяме водата му и го сваряваме. Махаме люспите му.

Нарязваме месото на ситно, овкусяваме го със солта и черния пипер и го сваряваме малко вода.

Корите накъсваме на малки парчета и ги запичаме във фурната до зачервяване.

Слагаме ги в широк съд и ги заливаме с горещия бульон от свареното месо.

Нахута и месото смиламе на едро в блендер и го разпределяме върху кората.

Връщаме за кратко във фурната и сервираме топло.
подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар