Пиле със спанак и крема сирене

09/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Можехме да го наречем и пролетно пиле, но тогава нямаше да знаете, че е със спанак и крема сирене, и зелен фасул, и нашите най-добри пожелания "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо379
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • спанак - 500 г
  • масло - 25 г
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • зелен фасул - 250 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • олио - 3 с.л.
  • За плънката
  • пилешки гърди - 750 г
  • яйца - 1 бр.
  • крема сирене - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме спанака и го бланшираме във вряща вода за 1 минута. Изцеждаме го и го оставяме да се изстуди.

Намазваме с олио четириъгълна форма за печене. Разпределяме равномерно ¾ от листата на спанака по дъното и страните на съда.

Измиваме и нарязваме морковите на кубчета, почистваме и режем зеления фасул на парчета. В съд с вряща вода изсипваме морковите и зеления фасул за кратко и ги изцеждаме от водата.

Пилешкото месо варим до омекване във вряща вода. Изцеждаме го от нея и го смиламе с блендер на пюре. Към него прибавяме яйцето, крема сиренето, солта и черния пипер.

Разбъркваме месната и зеленчуковата смес и ги изсипваме върху спанака в съда за печене. Разпределяме ги равномерно и спанака, който е по стените на съда притискаме към плънката.

С останалия спанак покриваме сместа. Покриваме съда с алуминиево фолио и печем ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1 час на водна баня. Изваждаме ястието и го оставяме да се изстуди.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар