Пиле с мед и чесън

16/05/2011
Иларияот ИларияНовак / Автор
"Всеки може да изпече пиле, но можете ли да приготвите толкова ароматно пиле? Елате, ще ви научим как "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 498
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 пиле
  • чесън - 6 скилидки
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • масло - 1/2 ч.ч. разтопено
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • картофи - 1 кг
  • зехтин - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • брашнo - 1 с.л.
  • бульон - 600 мл пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, обелете ги, посолете и ги намачкайте с масло, накълцан магданоз, къри, малко черен пипер и чесън на прах на пюре. Почистете пилето и напълнете с част от пюрето вътрешността му.

Сложете го в намазнена тава с 1/2 ч.ч. гореща вода, намажете го леко с масло и покрийте с алуминиево фолио. Сложете да се пече в умерена фурна за час. 20 минути преди да е готово го извадете. Счукайте чесъна с малко сол, добавете черен пипер и внимателно го смесете с меда и зехтина.

Намажете добре цялото пиле и го върнете да се запече до образуването на апетитна коричка. Оставете пилето в изключена фурна, но внимавайте да не загори. Поднесете с останалата част от пюрето.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар