Пиле с мед и чесън

16/05/2011
Иларияот ИларияНовак / Автор
"Всеки може да изпече пиле, но можете ли да приготвите толкова ароматно пиле? Елате, ще ви научим как "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 378
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, обелете ги, посолете и ги намачкайте с масло, накълцан магданоз, къри, малко черен пипер и чесън на прах на пюре. Почистете пилето и напълнете с част от пюрето вътрешността му.

Сложете го в намазнена тава с 1/2 ч.ч. гореща вода, намажете го леко с масло и покрийте с алуминиево фолио. Сложете да се пече в умерена фурна за час. 20 минути преди да е готово го извадете. Счукайте чесъна с малко сол, добавете черен пипер и внимателно го смесете с меда и зехтина.

Намажете добре цялото пиле и го върнете да се запече до образуването на апетитна коричка. Оставете пилето в изключена фурна, но внимавайте да не загори. Поднесете с останалата част от пюрето.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар