Вишновка без ракия

15/05/2011
тин
оттинНовак14
"Уникален вкус и аромат, които чакат да бъдат оценени "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6 буркана
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 859
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитите и почистени от дръжките вишни се слагат в три литров буркан и върху тях се изсипва захарта.

Затваря се с тапа от памук и се държи на слънчево място 20 дни, а след това се премества на място с постоянна температура на сянка за тиха ферментация на напитката.

След като минат 3-4 седмици, вишновката може да се отцеди. Тя е с неограничена трайност.

Вишните от вишновката затворете в малки бурканчета и стерилизирайте 10 минути.

Те са едно прекрасно мезе за ракийка.подобни рецепти тук
5 5
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

тин
тин
13.07.2014 05:49
Колко се радвам,че Ви е харесала.Аз тази година си направих двойна доза.
0
0
Анжела
Анжела
11.07.2014 10:51
Аз си направих по вашата рецепта - благодаря! Стана доста силна и поради процеса на ферментация количеството беше малко. Доста е различна от вишновката с ракия! Тази година вишните са доста по-водни, но аз пак сложих по вашата рецепта :)) Междувременно, мъжа ми купи вишновка от един магазин в София и се оказа, че има и сайт Добра им е напитката, но мисля че е със заливка от спирт или ракия - по стандартната рецепта. Не са си описали как я правят ...
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв