Баница с тахан халва

17/03/2013
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Изненадахме ли ви? И ние не бяхме опитвали толкова вкусна баница, признаваме си!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 213
  • Преглеждания за месеца218
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Вземете 2 кори, намажете ги с разтопено масло, поръсете с част от орехите и натрошената тахан халва и посипете с малко захар. Завийте на руло, сложете в намазнена тава и повторете до изчерпване на корите и продуктите.

Залейте баницата с разбитите яйца с прясното мляко, канелата. Сложете да се изпече на 180-200 градуса в предварително загрята фурна.

Готовата баница се полива със захарен сироп от 1 ч.ч. вода и 1/2 ч.ч. захар. Завива се с кърпа.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 10
4 3
3 2
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Mariyana Ivanova
Mariyana Ivanova
27.12.2013 14:25
Баницата става страхотна! Правя я вече няколко пъти! Благодаря за рецептата!
2
0
Дани
Дани
17.04.2013 22:48
Звучи интересно, непременно ще опитам.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв