Гювеч по овчарски
08/01/2010

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки

отМилаНовак
"Сега разбирате къде се крие тайната на дълголетието на овчарите "
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- сирене - 150 гр.
- домати - 3 бр.
- чушки - 6 бр.
- кисело мляко - 400 гр.
- лук - 2 глави
- яйца - 3 бр.
- олио - 100 мл.
- брашно - 2 с. л.
- магданоз
- сол
Начин на приготвяне
Лукът нарязваме на дребно, чушките на ивици и ги задушаваме в мазнината. Прибавяме доматите и задушаваме до изпаряване на водата.
Сваляме от огъня и разбъркваме с натрошеното сирене.
Сместа се изсипва в тавичка и поливаме с разбитите яйца и брашно. Поръсваме с магданоз и запичаме в умерено силна фурна.
Могат да се сложат и малко гъбки.
подобни рецепти тук
Сваляме от огъня и разбъркваме с натрошеното сирене.
Сместа се изсипва в тавичка и поливаме с разбитите яйца и брашно. Поръсваме с магданоз и запичаме в умерено силна фурна.
Могат да се сложат и малко гъбки.
подобни рецепти тук
Препоръчано по темата
Коментари (3)

И аз това се зачудих, предполагам с яйцата и брашното, сега ще пробвам.
0
0

А киселото мляко - кога и къде го слагаме ?
0
0

Вместо магданоз, сложих зелен лук. Получи се много добре.
0
0