Пълнен заек

14/05/2011
"Съберете най-близките си и ги нагостете с вкусен пълнен заек!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо53 131
  • Преглеждания за месеца434
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • заек - 1 цял, с дроба
  • гъби - 600 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1/2 глава
  • ориз - 200 г
  • олио - 1/2 ч.ч
  • бахар - 2 зрънца
  • чубрица - на вкус
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • масло - 100 г краве
  • сирене - 200 г топено пушено
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете цял заек и го почистете. Дробът сложете да се свари, след което го нарежете на парченца. Загрейте олиото и запържете накълцаните лук, чесън и нарязаните на по-дребни парчета гъби. Добавете предварително измития ориз, долейте с 1 ч.ч. гореща вода, посолете и изсипете дробчето.

Щом оризът поеме водата, добавете черен пипер, виното, нарязаното топено сирене. Оставете да къкри за 1-2 минути, като разбърквате и добавете чубрицата и бахара.

Напълнете заека с така приготвената плънка и го зашийте. Сложете заека в намазана с масло тава, натрийте го обилно с масло и добавете чаша гореща вода в тавата.

Покрийте я с фолио и сложете пълнения заек да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 2 и половина часа. След това махнете фолиото, натрийте още веднъж с масло и печете до приятен загар.подобни рецепти тук
5 11
4 7
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

moluna
moluna
20.03.2015 21:24
Haide na masata
0
0
Боби
Боби
05.05.2013 11:49
Класика ! А ако се шпикова с чесънче и сланинка , месото получава уникален аромат от чесъна и сухотата се елиминира от сланинката . :)
6
0
ггйг
ггйг
15.03.2015 10:38
бн
0
0
заекоядец
заекоядец
02.02.2012 20:39
мммммммммм Фкусно :)
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв