Пълнени ябълки с крем

08/09/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Ако не можете да я приготвите сами, помолете някой да ви помогне, но непременно опитайте, защото са великолепни!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо716
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ябълки – 1 кг
  • лимонов сок - 30 мл
  • захар – 300 г
  • вода – 1 ч.ч.
  • За плънката
  • прясно мляко – 2 ч.ч.
  • черен шоколад – 50 г
  • захар – ½ к.ч.
  • жълтъци – 2 бр.
  • нишесте – ½ к.ч.
  • течна сметана - 150 мл
  • прясно мляко - 1/2 к.ч. за сметаната
  • лешници – 2 с.л. смлени
  • вода – 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и обелваме ябълките, изваждаме семките им, като запазваме ябълките цели. Слагаме ябълките в дълбок съд и върху тях изсипваме захарта и лимоновия сок, заливаме ги с водата и ги задушаваме за 5 минути под капак.

В отделен дълбок съд сваряваме млякото, захарта и шоколада за крема.

Към тях прибавяме предварително разбитите жълтъци и нишестето размито с водата. Бъркаме непрекъснато крема. Махаме от котлона и продължаваме да бъркаме още няколко минути.

Отделно разбиваме сметаната с прясното мляко и към нея добавяме постепенно половината от крема. Останалата половина оставяме за украса.

С приготвения крем пълним пош и с него пълним ябълките. Останалия крем разпределяме върху ябълките и ги поръсваме със счуканите лешници.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар