Курзе

14/09/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Интересен деликатес, с който ви предлагаме да изненадате най-взискателните си гости!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 032
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кайма – 500 г овча
  • лук – 2 глави
  • оцет – ½ к.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • доматено пюре – 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • За тестото
  • брашно – 2 ч.ч.
  • яйца – 1 бр.
  • вода – ½ ч.ч.
  • сол – 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на дребно и го запържваме заедно с каймата. Добавяме оцета, лимоновия сок и солта и махаме от котлона.

За тестото:
Разбъркваме в дълбок съд брашното със солта. Правим кладенче в средата и слагаме яйцето и водата.

Забъркваме тесто, което разточваме на кора, която нарязваме на квадрати и във всеки слагаме част от плънката, навиваме на рула, като краищата на всяко от тях прищипваме.

В дълбок съд оставяме да заври подсолена вода, в нея изсипваме тестените рулца и оставяме да се варят за 10 минути. Изцеждаме ги от водата.

Отделно размиваме в малко вода доматеното пюре и го запържваме за 2-3- минути в малко мазнина, с този сос заливаме рулцата.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар