Курзе

14/09/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Интересен деликатес, с който ви предлагаме да изненадате най-взискателните си гости!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 644
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г овча
  • лук - 2 глави
  • оцет - ½ к.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • За тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • вода - ½ ч.ч.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на дребно и го запържваме заедно с каймата. Добавяме оцета, лимоновия сок и солта и махаме от котлона.

За тестото:
Разбъркваме в дълбок съд брашното със солта. Правим кладенче в средата и слагаме яйцето и водата.

Забъркваме тесто, което разточваме на кора, която нарязваме на квадрати и във всеки слагаме част от плънката, навиваме на рула, като краищата на всяко от тях прищипваме.

В дълбок съд оставяме да заври подсолена вода, в нея изсипваме тестените рулца и оставяме да се варят за 10 минути. Изцеждаме ги от водата.

Отделно размиваме в малко вода доматеното пюре и го запържваме за 2-3- минути в малко мазнина, с този сос заливаме рулцата.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар