Яйца по панагюрски

13/05/2011
Илария
отИларияМастър Шеф1171203
"Класическа и винаги актуална рецепта, която няма нужда от реклама"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо139 162
  • Преглеждания за месеца682
  • Преглеждания за седмицата250
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сложете вода да заври и прибавете оцета. Щом кипне, намалете котлона и чукнете от съвсем ниско едно по едно яйцата. Може да ги чуквате в черпак и така да ги пускате във леко врящата вода. Внимавайте яйцата да не залепнат за дъното или едно за друго. Варете ги до желаната твърдост на жълтъка.

Загрейте олиото на котлона, прибавете червения пипер и бързо разбъркайте за кратко, за да не загори. Чесънът пресовайте или го накълцайте на ситно.

В две чинии натрошете по малко сирене, сложете по три яйца, по 2-3 с.л. кисело мляко, отгоре отново натрошете сирене и залейте двете порции със запърженото олио.подобни рецепти тук
5 23
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
23.02.2017 12:01
Аз съм от Панагюрище и много добре знам как се правят яйца по панагюрски! С масло! Но за тези, който нямат възможност да го направят с масло, става и с олио. Като към маслото се слага съвсем малко олио, за да не прегори! И във водата освен оцет се слага и сол.
Иначе браво за рецептата, чудесно е написана!
7
0
Maria Mimi
Maria Mimi
22.02.2017 19:23
Точно така се правят яйца по панагюрски! Рецептата е точна, стават много вкусни. И се поливат с олио и червен пипер, а не с масло!
0
6
zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
26.01.2017 16:14
Мисля, че е по-вкусно в съвсем малко олио да се добави бучка масло и след като се загрее да се полеят поръсените с червен пипер яйца :)
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв