Зелен лук с яйца

13/05/2011
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886621
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 523
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 4 броя
  • лук - 1 връзка зелен
  • масло - 1 с.л.
  • сирене - 50 г бяло саламурено + 1 с.л. миризливо по избор
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с незалепващо покритие разтопете маслото и прибавете накълцания зелен лук да се запържи. Щом леко омекне изсипете натрошеното бяло сирене, разбъркайте и след малко чукнете едно по едно яйцата.

Разбъркайте леко с дървена шпатула, като внимавате да запазите до известна степен жълтъците на яйцата неразбъркани.

Поръсете с подправки и сложете яйцата с лук да се задушат до готовност. Щом са готови прибавете настърганото миризливо сирене. Разбъркайте отново и поднесете с настърган магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Илияна Апостолова
Хахаха Може би е имала предвид наситнен, накълцан... :)
3
0
готвачка
готвачка
13.10.2013 18:51
много ми е интересно как да настържа магданоза
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв