Чорба с домашна юфка

18/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Уникална чорба с богат и плътен вкус, която да добавите към списъка си с най-любими чорби "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо221
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме нахута от вечерта да кисне в студена вода.

Измиваме лещата и я слагаме във вряща вода за няколко минути. Изцеждаме я.

Загряваме маслото и в него запържваме нарязаните на кубчета лук, домати, картоф и морков, подправяме със сол и ги оставяме на среден огън да се задушат за 15 минути.

Добавяме нахута, лещата и горещата вода. Разбърквайки от време на време варим 20 минути.

Отделно в дълбок съд изсипваме брашното, добавяме солта и водата и замесваме умерено твърдо тесто, което разточваме на тънка кора. Нарязваме го на тънки ивици.

Слагаме във врящата чорба нарязаната кора и продължаваме да я варим до омекването на юфката.

Поръсваме с босилек и махаме от котлона.

При поднасянето на чорбата подправяме с джоджен.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар