Сироп от бъз

09/05/2011
от ТинНовак
"В края на пролетта и началото на лятото е най-подходящото време за приготвяне на сироп от бъз, а това е нашата любима изпитана рецепта "
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66 001
  • Преглеждания за месеца556
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • бъз - 30 броя съцветия
  • захар - 1 кг.
  • вода студена - 1 литър
  • лимонтузу - 20 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съцветията, добре измити се заливат с водата и киснат в нея 24 часа. Прецедете течността, прибавете захарта и лимонтузуто.

Течността се разбърква до пълното разтваряне на захарта.

Налейте сиропа в бутилки, добре измити и изсушени в топла фурна. За да е по-траен, може да го стерилизирате 15 минути.

Сервирайте го разреден с обикновена или газирана вода.

Много приятен е, ако в момента на поднасянето се смеси с малинов или вишнев сироп.подобни рецепти тук
5 10
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
11.05.2016 22:53
Много аромат и свежест събран в малките бели цветчета.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв