Картофи по руски

02/02/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Лесни хрупкави картофки по автентична руска рецепта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо51 589
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи – 400 г
  • лук – 1 глава
  • олио – 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и нарязваме на по-тънки филийки картофите. Нарязваме лука на полумесеци.

В тиган с нагорещено олио сипваме картофите, върху тях слагаме лука и пържим под капак. На всеки – 3-4 минути обръщаме картофите и пак похлупваме. Пържим до готовност.

Картофите трябва на места да са препеченки и хрупкави. Посоляваме и сервираме.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ivo
Ivo
02.02.2017 18:10
Скилидка- 2 не е лошо и копър /розмарин за подправка.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв