Ориенталско пиле със сушени плодове

18/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Пиле със сладък вкус и неустоим аромат - едно предложение от арабската кухня, което ще ви изненада приятно "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо189
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо – 300 г
  • чесън – 2 скилидки
  • соев сос – 1 с.л.
  • лук – 1 глава
  • масло – 2 с.л.
  • ориз – 300 г
  • шамфъстък – 20 г, счукан
  • пилешки бульон – 500 мл
  • сушени сливи – 50 г
  • кайсии - 50 г
  • масло – 1 с.л., стопено
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на малки шницели.

Счукваме чесъна с малко сол и разбъркваме с черния, червения пипер и соевия сос.

Намазваме месото с получената смес и оставяме за 15 минути да поеме.

Нарязваме лука и го задушаваме в маслото, прибавяме ориза и шам фъстъка и задушаваме до прозрачност.

Сипваме топлия бульон и нарязаните сушени плодове.

Варим под капак 25 минути на ниска температура, докато течността се поеме напълно.

Запържваме месото в стопеното масло.

При сервиране слагаме ориза в купа и отгоре нареждаме месото.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар