Зеленчукова крем супа с овесени ядки

08/05/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо168
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • лук – 1 глава
  • масло – 50 г
  • зеленчуков бульон – 1 л
  • течна сметана – 200 г
  • магданоз – 2 връзки
  • копър – 2 връзки
  • зелен лук – 1 връзка
  • яйца – 2 бр, сварени
  • овесени ядки – 30 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме в сгорещената мазнина ситно нарязания лук, прибавяме овесените ядки и заливаме с бульона и сметаната. Оставяме да заври.

Измиваме и нарязваме на едро магданоза, копъра и зеления лук, прибавяме към супата и след 3-4 минути пасираме.

Подправяме със сол, пипер и индийско орехче.

При сервиране посипваме с нарязани яйца.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар