Спаначен тарт с кори за баница

01/02/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Ето, че с фини кори, спанак и малко въображение може да направите не просто обикновена баница, а спаначен тарт, който ще обере овациите на гостите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 557
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • спанак – 700 г
  • кори за баница – 2 бр.
  • чесън – 2 скилидки
  • олио – 4 с.л.
  • кашкавал – 3 с.л., рендосан
  • жълтъци – 1 бр.
  • сол – 1 ч.л.
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • За соса
  • прясно мляко - 1 ½ ч.ч.
  • брашно - ½ ч.ч.
  • масло – 50 г
  • индийско орехче – 1 щипка
  • сол – 1 ч.л.
  • черен пипер – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещено олио запържваме измитите ситно нарязани спанак и чесън. Добавяме солта и черния пипер и продължаваме да бъркаме на слаб огън.

За соса разтопяваме маслото и към него прибавяме брашното и прясното мляко като продължаваме да бъркаме сместа докато стане на гъст сос. Добавяме индийското орехче и солта. Сваляме соса от огъня и оставяме настрана като захлупваме съда с капак. Смесваме соса с изпържения спанак.

Намазваме с мазнина кръгла форма за тарт. В нея слагаме едната кора, така че краищата на кората да са извън съда. Намазваме кората с олио и върху нея слагаме втората кора, накъсана на парчета.

Върху корите изсипваме сместа със спанака. Събираме краищата на кората, които са извън съда и ги навиваме навътре като ги набираме леко. Намазваме кората с жълтъка.

Отгоре поръсваме тарта с кашкавала. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване на кашкавала.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар