Спаначен тарт с кори за баница

01/02/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Ето, че с фини кори, спанак и малко въображение може да направите не просто обикновена баница, а спаначен тарт, който ще обере овациите на гостите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 563
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещено олио запържваме измитите ситно нарязани спанак и чесън. Добавяме солта и черния пипер и продължаваме да бъркаме на слаб огън.

За соса разтопяваме маслото и към него прибавяме брашното и прясното мляко като продължаваме да бъркаме сместа докато стане на гъст сос. Добавяме индийското орехче и солта. Сваляме соса от огъня и оставяме настрана като захлупваме съда с капак. Смесваме соса с изпържения спанак.

Намазваме с мазнина кръгла форма за тарт. В нея слагаме едната кора, така че краищата на кората да са извън съда. Намазваме кората с олио и върху нея слагаме втората кора, накъсана на парчета.

Върху корите изсипваме сместа със спанака. Събираме краищата на кората, които са извън съда и ги навиваме навътре като ги набираме леко. Намазваме кората с жълтъка.

Отгоре поръсваме тарта с кашкавала. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване на кашкавала.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар