Кебап по Бургаски

тинтин
Новак
308033k
Кебап по Бургаски1 / 2
28/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусотия в гърне по бургаски - това е предложението ни за днес!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 гр. от бут
  • свински дроб - 200 гр.
  • лук - 2 гл.
  • бяло вино - 4 к.ч.
  • олио - 8 с.л.
  • чубрица
  • риган
  • мащерка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържваме нарязаното месо на хапки в олиото. Вадим и го разпределяме в 4 гювечета.

В същото олио изпържваме и нарязания дроб и после разпределяме в гювечетата. Лукът по същия начин нарязан и разпределен в гювечетата.

Във всяко гювече слагаме по 1 к.ч. вино и 1 к.ч. вода, по малко от подправките и сол на вкус.

Слагаме капачетата и печем във фурната за около 30 минути.

Рейтинг

4.2
55
41
33
20
10
Дай твоята оценка: