Домашна торта с крема сирене и грозде

13/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Запретвайте ръкави - тази торта няма да се приготви сама! И да знаете, че си струва усилията "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо766
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • яйца – 3 бр.
  • пудра захар – 1 ч.ч.
  • масло - 1 к.ч.
  • брашно – 1 ч.ч.
  • сода за хляб – 1 ч.л.
  • бадеми – 100 г смлени
  • лимонови кори – 1 ч.л.
  • грозде - 300 г без семки
  • За крема
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • жълтъци – 2 бр.
  • брашно – 3 с.л.
  • пудра захар – 3 к.ч.
  • крема сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с пудрата захар. Добавяме разтопеното масло като продължаваме да разбиваме сместа.

Добавяме брашното, пресято със содата, и замесваме меко тесто. Прибавяме смлените бадеми и лимоновите кори.

Изсипваме сместа в намазана с мазнина кръгла форма и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. След като изстине изваждаме от формата и разрязваме през средата на два блата.

За крема:
Разбиваме жълтъците с пудрата захар, брашното и прясното мляко и ги оставяме върху котлона да заврат на слаб огън при непрекъснато бъркане. Махаме от котлона и оставяме за изстине за кратко.

Половината от крема изсипваме върху единия блат, поставен на дъното на формата, в която сме пекли пая и разпределяме гроздовите зърна. Върху него слагаме втория блат и покриваме с останалия крем и украсяваме с грозде.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар