Сиропиран тиквеник

01/05/2011
тин
оттинНовак14
"Има време за потене във фитнеса и време за похапване на сиропиран тиквеник! Кое време е при вас?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 516
  • Преглеждания за месеца419
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката тиквата се настъргва на едро ренде и се запържва в 100 мл. олио. След което се разбърква с 1 ч.ч. захар, орехите, канелата и галетата.

Корите се нареждат в тава, обилно намазана с олио, като през 3 кори се слага от плънката. Отгоре завършваме с 3-4 кори;

Режем като торта на триъгълници и поливаме с останалото олио. Печем в умерена фурна до зачервяване.

След като извадим тиквеника от фурната, го заливаме топъл със студен сироп от 1/2ч.ч. захар + 1/2 ч.ч. вода. Завиваме да се задуши.

Да Ви е сладко!подобни рецепти тук
5 6
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Таня Арабаджийска
Моят тиквеник е навит, стана много вкусно!
1
0
Sevinch Adil
Sevinch Adil
13.02.2016 19:05
Разкошна !
0
0
RDobreva
RDobreva
23.10.2014 15:34
Вече пробвах рецептата. Вкусно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв