Агнешко буглама

01/05/2011
"Не знаем откъде идва името, но знаем, че е много, много, много вкусно "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 787
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 800 гр.
  • агнешки дреболии - 350 гр.
  • олио - 100 мл.
  • лук - 3 глави
  • домати - 2 бр.
  • картофи - 500 гр.
  • джоджен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В глинен съд се поставят почистеното от костите месо, дреболиите, нарязани на малки парченца, и предварително опеченият, обелен и нарязан на кръгчета лук.

Посоляват се, заливат се с олиото и топла вода и се пекат в умерена фурна до омекване на месото.

Прибавят се нарязаните на кръгчета картофи и домати.

След омекването на картофите ястието се поръсва с нарязан джоджен и се изважда от фурната.подобни рецепти тук
5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар