Запеканка от карфиол

17/04/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф126145
"Вкусно безмесно ястие, което може да приготвите буквално за половин час!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 999
  • Преглеждания за месеца3713
  • Преглеждания за седмицата61
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете карфиола и го накъсайте на розички. Бланширайте го за 2-3 минути във вряща вода, след което отцедете.

В тиган разтопете маслото и задушете нарязания на колелца праз. Щом леко омекне добавете галетата, разбъркайте и сипете заквасената сметана. Изчакайте да клокне и овкусете със сол, черен и бял пипер.

Разпределете карфиола в намазнена тава и го залейте със сметановата смес. Сложете за 10-15 минути да се пече в умерена фурна.

След това го извадете и го поръсете с настъргания кашкавал, а отгоре и пармезана. Върнете във фурната и печете, докато се получи апетитна коричка.подобни рецепти тук
5 5
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Mitiata
Mitiata
19.10.2016 15:20
Направих както е описана рецептата, много е вкусна, лесно се приготвя едновременно нахранва и не е тежка за консумиране.
0
0
rumi
rumi
21.11.2012 12:57
искрено благодаря, това е истинска вкусотия !!!
2
0
vkehayov
vkehayov
15.11.2011 14:55
Леле, такава вкусна манджа, ама малко експериментирах, щото нямах сметанка под ръка, та го направих с прясно овче мляко. Доста е гъсто. Сложих малко повечко мляко и малко повечко галета (мое производство). И чукнах две яйца (кокоши, не моите). И пармезан нямах, та изрових в хладиника едно парче изсъхнал кашкавал, останал от време оно, но имах и пресен. От една голяма тава остана половина, само двамца бяхме.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв