Охлюви плакия

16/04/2011
Анонимен
отАнонименДжедай126145
"Охлювите са страхотен деликатес, сега вече и във вашата кухня "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 827
  • Преглеждания за месеца322
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете охлювите и ги сварете за около 15 минути в подсолена вода, като накрая добавите оцета. След това отцедете и извадете месото от черупките.

Отделно запържете нарязания на полумесеци лук в малко олио и вода. Прибавете нарязаните на малки кубчета моркови и целина и чушката, нарязана на по-едри парчета. Оставете леко да омекнат и добавете размитото в доматеното пюре и малко вода брашно.

Бърка се и се долива бялото вино. След като заври, се добавят дафиновият лист, черния пипер и сол на вкус. Добавете и охлювите, разбъркайте и оставете да къкри за 5 минути.

След това прехвърлете всичко в леко намазнена тава. Поръсете с лимонов сок и сложете да се пече за около 20-25 минути.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар