Карамелена торта с козунак

16/04/2011
тинот тинНовак
"Козунаците са много вкусни, когато са меки и пресни, но са още по-вкусни, когато са превърнати в карамелена торта, не мислите ли?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 001
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

  • козунак - 2 бр. по 400 гр.
  • плодове - от сладко
  • локум - 140 гр.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 литър
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Козунаците нарязваме на филийки с дебелина 2-3 см.

В тортена форма карамелизираме 2-3 с.л. захар. Нареждаме един ред козунак. Отгоре слагаме плодове от сладко - кайсии, дюли, ягоди.

Редим втори ред козунак-отгоре:нарязаният на парченца локум и натрошените орехи, като задължително завършваме с козуначени филийки.

Заливаме със смес от яйцата, захарта, ванилията и прясното мляко. Печем на водна баня в умерена фурна на 180 градуса.

След като изстине, внимателно обръщаме върху тортена чиния и поръсваме с шоколадови пръчици.

Консумирайте тортата добре охладена!подобни рецепти тук
5 2
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.05.2016 21:40
а това на снимката какво е, че нещо не си го представям така?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв