Лимонов сладкиш с извара

18/04/2011
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Ужасно вкусен и изненадващо лек лимонов сладкиш с извара, който е подходящ за топлите месеци от годината!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 447
  • Преглеждания за месеца344
  • Преглеждания за седмицата50
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете хомогенно тесто от брашното, кравето масло, 150 г захар и 1 жълтък. Покрийте го с фолио и го сложете за половин час в хладилника.

Намачкайте изварата така, че да не е на едри бучки. Разбъркайте я постепенно със сметаната, жълтъците, цялото яйце, настърганата лимонова кора, ванилията, щипка сол и захарта и прибавете 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок. Разбийте всичко до гладка смес.

Извадете тестото, разточете го на тънка кора и го сложете в намаслена и набрашнена тавичка за печене. Сложете да се запече на предварително загрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути.

Извадете и изсипете лимоновата плънка. Сложете лимоновия сладкиш с извара да се пече още 20 минути. Намалете фурната и печете още около 15 минути. Извадете и оставете да се охлади. През това време сложете 150-200 мл лимоно сок да се затопли и разтворете 1-2 с.л. кайсиево или портокалово сладко в него.

Добавете и 2 пакетчета предварително накиснат във вода желатин и бъркайте докато се разтвори. Залейте лимоновия сладкиш със желатиново-плодовата смес и сложете веднага на студено да се стегне.подобни рецепти тук
5 5
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Маргарита
Маргарита
02.05.2013 11:12
Направих сладкиша и стана страхотен. Трудничко ми е само с масленото тесто, но го слагам направо в тавата и натискам докато се разстеле цялото. И пак се получава. Препоръчвам ви да го опитате. Ще хареса на всеки.
0
0
Соня
Соня
12.07.2011 11:47
Страхотен е. Браво за рецептата. Отдавна търся точно такава рецепта. Става бързо и точно като на снимката.
0
0
Hell
Hell
08.05.2011 13:59
Дайте и рецепта за глазурата върху сладкиша де.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв