Френска орехова торта

18/10/2011
"Орехите са храна за мозъка, а ако са комбинирани с пухкави блатове и сочен крем, стават и храна за душата. Тази уникална торта ще ви стане любима!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо44 509
  • Преглеждания за месеца379
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • масло – 100 гр.
  • яйца – 4 бр.
  • пудра захар – 240 гр.
  • брашно – 140 гр.
  • орехи – 80 гр. – смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме 2 яйца и 2 жълтъка с маслото и захарта.
Прибавяме брашното и добре обърканата смес изсипваме в намазнена и поръсена с брашно форма.

Отделно разбиваме 2 белтъка и 100 гр. Пудра захар. Към тях прибавяме и смлените орехи. Тази смес изсипваме върху първата, след което печем тортата.

подобни рецепти тук
5 15
4 9
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Вили
Вили
04.10.2014 10:24
Ама снимката май не отговаря на тортата
5
1
Славова
Славова
13.01.2013 19:34
перфектна, лесна, бързо се приготвя
2
0
Люба Николова
Люба Николова
29.08.2012 13:30
Пече се на около 160 градуса за около 40 минути или поне аз толкова пекох :) Екстра е
1
3

Виж всички коментари или напиши такъв