Пиле с булгур

10/05/2011
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Менюто за днес Вкусно пиле с булгур!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 579
  • Преглеждания за месеца494
  • Преглеждания за седмицата91
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г бяло месо
  • булгур - 2 ч.ч.
  • лук - 2 глави кромид
  • моркови - 3 броя
  • домати - 1/2 консервирани или 2 пресни
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бульон - 1 л пилешки
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бял пипер
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете булгура за около 30 минути в студена вода. Пилешкото сварете, след това нарежете на малки парчета и го сложете да се запържи в олио. Добавете нарязаните лук, моркови и малко гореща вода, за да не се пържи, а да се задушава.

Оставете да къкри за 10 минути, добавете червен пипер и 1 ч.ч. от пилешкия бульон. След малко добавете и булгура и още от горещия бульон. След 15 минути добавете и нарязаните на ситно домати. Оставете да поври още малко до пълно омекване и добавете останалите подправки.подобни рецепти тук
5 5
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Чревоугодника
Чревоугодника
26.04.2015 02:13
Ще замествам ориза с булгур вече много по-често
Много вкусно!
1
0
Ивелина Георгиева
Много хубава рецепта!
1
0
Гого
Гого
26.04.2015 02:10
Страхотен вкус, със салата от домати няма равон.
Вкусотия!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв