Пиле с бира

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
15/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Отдавна се каним да направим такова пиле, така че чувствайте се поканени"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 цяло пиле
  • бира - 1 стъклена бутилка, по - негорчива, с дълго гърло
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • розмарин - 1 стрък
  • мащерка - 1 стрък
  • майорана - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го натрийте вътре и вън със сол, червен пипер. Отворете бутилката бира и я набучете в пилето от трътката през гърлото и я поставете така изправена в тава във фурната.

В гърлото на бирата сложете стръковете зелени подправки, а в тавата сипете малко олио. Сложете пилето на умерена незагрята фурна и печете до изкипяване на бирата.

Рейтинг

4.2
55
47
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Денислав
Денислав
И аз не виждам, проблем със снимката.. хората са го направили лесно и нагледно как става, обаче не, пак има недоволни ... Между другото един приятел ми говори за подобно нещо от години и все не мога да се наглася да го направя... Нооо, тези дни мисля да се пробвам :) Благодаря ви за хубавата рецептичка и най вече за напомнянето :)
29.11.2015 19:59
3
Лола
Лола
Какво и е на снимката?!Точно така се поставя пилето,набучено на бутилка.Да не искате да е облечено с рокля,та да ви е по-красиво?!
28.11.2014 12:54
4
Име
Име
Тая снимка,леле мале
30.05.2014 20:09
3
М.
М.
Всичко до тук е добро,ама снимката....
25.01.2014 17:42
2
2