Пилешко с кисело зеле

13/04/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Основната причина всяка година да слагаме кисело зеле е, че обожаваме пилешко с кисело зеле "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 381
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 пиле, около 1.2 кг
  • зеле - 1 голяма кисела зелка
  • лук - 1 глава, голяма
  • моркови - 1 брой
  • масло - 200 г, може и олио
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето, овкусете го със сол и черен пипер на вкус и го сложете да се пече в намазнена тава. Щом е полуготово и зачервено, го извадете и в мазнината на същата тава запържете нарязаните лук и моркови.

След малко се добавя нарязаното кисело зеле, овкусява се с всички подправки и се разбърква. Отгоре се слага пилето, долива се малко гореща вода или пилешки бульон, завива се тавата с фолиото и се пече малко повече от половин час.

След това се маха фолиото и се запича за още няколко минути. По желание може да накъсате пилешкото и да го обезкостите преди да го прибавите да се пече с киселото зеле.подобни рецепти тук
5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар