Торта Червено кадифе

02/05/2011
Black Angel
отBlack AngelНовак
"Искате да кажете на някого, че го обичате - направете го с торта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 539
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • какао - 2 с.л.
  • масло - 115 г безсолно на стайна температура
  • захар - 300 г
  • яйца - 2 големи
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • айран - 240 мл
  • боя - 1/2 - 1 с.л. суха, сладкарска, червена
  • оцет - 1 ч.л. светъл
  • сода - 1 ч.л.
  • сметана - 360 мл течна
  • сирене - 200 г крема, от типа Филаделфия
  • сирене - 250 г Маскарпоне
  • ванилия - 3/4 ч.л. екстракт
  • захар - 1 ч.ч. пресята пудра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, какаото, боята и солта, след което ги пресейте. Разбийте маслото на стайна температура за няколко минути, добавете захарта и бийте, докато леко побелеят. Прибавете едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане, а след това и ванилията.

Към тази смес започнете да прибавяте на 3 пъти от брашнeната смес и от айрана, като бъркате с дървена лъжица. Започва се с брашно и се завършва с брашно. Разтворете содата в оцета, докато шупне и добавете в сместа.

Разбъркайте за кратко и веднага изсипете тестото в 2 тавички с диаметър 20 см, които са намазнени, набрашнени и покрити с готварска хартия за печене. Блатовете се пекат в предварително загрята фурна за 175 градуса за около половин час. Изпечените блатове оставете да изстинат, след което извадете от формите, увийте ги във фолио и ги сложете на хладно в хладилника.

За да приготвите крема разбъркайте на бавни обороти крема сиренето и Маскарпоне-то, след което добавете ванилията и пудрата захар. Отделно разбийте сладкарската сметана до пухкавост и я прибавете към сирената с помощта на шпатула, на няколко пъти. Разбърквайте внимателно и след това сложете за известно време в хладилника да се стегне.

Всеки от блатовете разрежете на 2 с помощта на нож или конец. Съединете всички блатове, като между тях поставите част от крема. Най-отгоре намажете обилно с крема и подравнете отвсякъде. Направете украса по избор. По желание може да сложите и съвсем малко боя в последния крем, за да направите тортата розова.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

жени
жени
03.01.2014 06:17
Тортата есупер
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв