Задушена земна ябълка

01/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо867
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и обелваме земните ябълки. Нарязваме ги на едро. Заливаме ги с 1 с.л. лимонов сок, за да не потъмнеят.

Загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук и чесъна.

Към тях прибавяме изчистените и измити моркови и парчетата земна ябълка.

Продължаваме да запържваме, като добавяме нарязаните на дълги парчета картофи.

Добавяме водата и след като тя заври, прибавяме измития ориз, захарта, останалия лимонов сок и солта.

Намаляваме силата на огъня и задушаваме ястието под капак, докато земната ябълка омекне.

Отстранявяме от огъня и оставяме да изстине под капак.

Сервираме с поръсен ситно нарязан джоджен.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар