Пържен октопод

30/04/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Екзотично мезе, на което хич няма да му простите, че и втори път ще си приготвите!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо31 980
  • Преглеждания за месеца648
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако използвате малки октоподчета, ги потопете във вряща вода за няколко минути. Ако приготвяте голям октопод, го сложете да се свари за 30-40 минути. Сварения октопод извадете, отцедете и нарежете на парчета.

Загрейте зехтин в дълбок тиган, запържете нарязаните скилидки чесън и сложете октопода да се изпържи. Когато е почти готов, изцедете сока на 1 лимон, прибавете подправките и свалете от огъня.подобни рецепти тук
5 8
4 7
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Добринка Герова
Страхотен октопод ,само че аз го свържите чист
0
0
Маргарита
Маргарита
22.06.2015 12:11
Стана много вкусен .Благодаря :)
0
0
Stefan
Stefan
27.06.2014 21:58
според мен без кърито и с коркова тапа става върха
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв