Мексикански питки тортили

12/04/2011
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Нищо сложно няма в приготвянето на тези мексикански питки!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо35 522
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 200 г
  • брашно - 200 г царевично
  • сол - 1 ч.л.
  • мазнина - 3 с.л. масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте в голяма тава брашното със солта, постепенно добавете поразтопеното масло и разбъркайте до получаването на трохи. След това започнете да добавяте 3/4 ч.ч. топла вода. Оформете от полученото тесто питки с диаметър около 12 см.

Мексиканските питки тортили се пекат в ненамазнен предварително нагрят тиган. От едната страна са необходими 3 минути, а от другата - 2 минути. Тортилите се поднасят топли със солена плънка от различни меса, зеленчуци, сосове,
подобни рецепти тук
5 11
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Радомира Михайлова
Вкусни и сполучливи. За да се запазят меки веднага след печене ги завивайте в хавлиена кърпа.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв