Свински шишчета с кокосов ориз

07/02/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо234
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г, крехко
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 2 - 3 глави
  • кетчуп - 4 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • ориз - 300 г
  • кокосово мляко - 600 мл
  • захар - 3 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото, чушките и лука на еднакви парчета и нанизваме на шишчета, като ги редуваме.

От кетчупа, 2 с.л. олио, соевия сос и лъжичка захар правим марината, с която намазваме шишчетата – престояват 2 часа.

Слагаме ориза в тенджера с кокосовото мляко и останалата захар, захлупваме и варим първо на силен огън отхлупено за 10 минути, а после покрито 15 минути на тих огън.

Изпържваме шишчетата в горещо олио, добавяме половин чаша вода и задушаваме. Сервираме ориза с шишчетата.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар