Свински джолан

11/04/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"Любителите на месо, ще ви кажат, че джоланът е най-вкусната част на прасето, защото месото му е хем крехко, хем не съвсем постно и много, много, много апетитно "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо66 350
  • Преглеждания за месеца712
  • Преглеждания за седмицата202
  • Рейтинг3.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете свинския джолан и го шпиковайте с парчета сланина или бекон. Сложете го да се пържи с 3/4 ч.ч. мазнина, като го обръщате, за да се зачерви равномерно.

След това прибавете морковите, целината, магданозените корени, наситнения лук и задушавайте до омекването им. Налейте 2 ч.ч. гореща вода, пуснете дафиновия лист и зърната черен пипер. Варете месото на умерен огън. Когато е почти готово, прибавете виното.

Извадете месото от чинията и го нарежете на филии с остър нож. Запържете брашното в 2 с.л. мазнина и го разредете със соса от зеленчуците и свинското и оцета.Оставете сосът да ври 5-6 минути, след което полейте с него нарязаното месо.

Поднесете с гарнитура от задушени зеленчуци.подобни рецепти тук
5 3
4 4
3 3
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар