Ярешко месо с картофи на фурна

11/04/2011
от Black AngelНовак
"Крехко и ароматно ярешко месо, което буквално се топи в устата!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 310
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ярешко месо - около 1 кг
  • картофи - 1 кг
  • вино - 1 чаша или бира
  • нишесте - 2 - 3 с.л. пшеничено
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
  • мазнина - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете каша от виното или бирата, нишестето и всички останали подправки. Оваляйте в тази смес нарязаното ярешко месо. Картофите обелете и ги нарежете.

Изсипете ги в намазнена тава и разпределете ярешкото равномерно. Долейте гореща вода (около 1-2 ч.ч.), покрийте с алуминиево фолио и печете до готовност. Накрая махнете фолиото и оставете да хване лек загар.подобни рецепти тук
5 5
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

цеца
цеца
24.04.2015 18:49
гледам 80 кози и пак се чудя каквода зготвя.
0
0
Емил Йорданов
Емил Йорданов
21.07.2013 17:00
Резуртатът надхвърли очакванията ми многократно. Идеално се получи.
0
0
Мария Кръстева
Мария Кръстева
24.04.2011 17:23
Изпробвах рецептата и се получи разкошно ядене. Благодаря.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв