Картофено пюре с яйца

29/01/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо841
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • картофи - 750 г
  • течна сметана - 250 мл, готварска
  • масло - 50 г
  • индийско орехче - на вкус
  • сол - 1 ч.л.
  • бял пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата за 10 минути. Обелваме ги и отделяме белтъците от жълтъците.

Нарязваме белтъците на едро. Обелваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода. Изцеждаме ги и ги пасираме на пюре.

В съд върху котлона слагаме сметаната, маслото, рендосаното индийско орехче, солта и пипера и ги оставяме да заврат.

Изсипваме сместа върху картофеното пюре, разбъркваме добре. Прибавяме белтъците и магданоза, нарязан на ситно без дръжките му.

Сервираме пюрето като отгоре му поръсваме с жълтъците, стрити на трохи.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар