Нахут с моркови и карамфил

27/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо332
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме нахута от вечерта.

Изхвърляме водата му и го заливаме със студена. Варим върху котлон на среден огън за 30 минути.

След като се свари го оцеждаме от водата.

В дълбок съд върху котлона загряваме олиото. В него запържваме нарязания лук и чесън.

Към тях прибавяме нарязаните на ивици моркови и овкусяваме с подправките.

Накрая прибавяме маслото и заливаме ястието с 2 ч.ч. вода.

Задушаваме го на среден огън за около 30 минути.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар